“En toen zakte mijn
wereld in elkaar”.

Ik ben opgegroeid in een ondernemers familie. Mijn ouders hadden een eigen muziekzaak in Amsterdam. Zo verkochten ze cd’s, dvd’s, lp’s, posters etc. Zelf heb ik ook nog een lange tijd in de winkel gewerkt.

Doordat ik op jonge leeftijd mijn ouders zo hard zag werken aan hun eigen onderneming, begonnen bij mij ook de ondernemers vlinders al vroeg te kriebelen.

Helaas heeft een eigen onderneming een lange tijd op zich moeten wachten. Want vlak nadat ik mijn middelbare school diploma kreeg, zakte mijn wereld in elkaar.

Oke, ik neem je even mee terug in mijn puberjaren. Deze zijn bij mij nooit echt ‘normaal’ geweest. Althans ik voelde mij niet ‘normaal’. Ik was vaak ziek. Ik voelde mij ‘niet lekker’. “Maar wat heb je dan nu weer?” Vroeg mijn moeder. Weet ik niet precies. Buikpijn, hoofdpijn, ik ben moe, duizelig, overal pijn eigenlijk. “Je bent vast ‘schoolziek’. Je gaat gewoon naar school” zei mijn moeder. (Even voor de duidelijkheid, mijn moeder is een schat en zij wist toen ook niet wat er met mij aan de hand was. Ze wilde uiteraard het beste voor mij.)

Zo gingen er dagen, weken, maanden en zelfs jaren voorbij. Ik voelde mij vaak ziekjes. Maar kon niet uitleggen wat ik dan precies voelde.

Uiteindelijk (na veel en vaak aandringen van mij en mijn ouders kant) had mijn huisarts mij doorverwezen naar het ziekenhuis waar ik allerlei testen kreeg. Na bijna een jaar ziekenhuisbezoeken, kwam de uitslag.. En toen zakte mijn wereld in elkaar.

Ik heb het Triple-X syndroom en de ziekte POF. Ik bespaar je alle details. Maar waar het op neerkomt is dat ik vervroegd in de overgang ben. (dat was ik dus al op mijn 16e!!)

De ‘pijn’ die ik overal had kwam door botontkalking, dat ik mij ‘down’ voelde kwam door de stemmingswisselingen. Dat ik vaak buikpijn had, kwam gewoonweg door de menstruatiecyclus die enorm in de war was geschopt (en gestopt was). De hoofdpijn, benauwdheid en duizeligheid kwam doordat ik opvliegers had.

Alles viel op zijn plek maar tegelijkertijd viel ik in een zwart gat. Het enige dat door mijn gedachten ging was ‘ik ben onvruchtbaar en ik kan geen kinderen krijgen’. Het ‘kinderen krijgen’ was/is altijd een grote droom van mij geweest. En die droom viel direct in duigen.

Na 1 jaar een traject te hebben gevolgd bij een psycholoog en nadat de dokters (eindelijk) de juiste medicatie voor mij hadden gevonden. Ging het gelukkig een heel stuk beter met mij.

Nu, jaren later, sta ik enorm positief in het leven, mijn glas is niet halfvol, maar gewoon vol. En ik geniet van alles met volle teugen. Ik ben enorm optimistisch ingesteld en ook anderen valt dit op. Ik kreeg zelfs de opmerking van iemand “Jij hebt vast nog niks meegemaakt, want jij bent zo positief altijd!”

"Your whole life can change in one year. Make this the one."

Nadat ik jaren eerst nog verschillende opleidingen heb gedaan en meerdere banen gehad heb. Werd het tijd om de grote stap te zetten. DE stap naar de ondernemerswereld, waar ik altijd al van droomde.

Voor een baas werken vind ik leuk, maar ik wilde graag meer. Meer vrijheid in keuze, tijd én financieel.

Want HOE fijn is het dat je gewoon op vakantie kunt gaan zonder dat je daar eerst toestemming voor nodig hebt?!

Dus, DE stap zette ik op mijn 25e. Ik startte Escape Time, een escape room bedrijf midden in het centrum van Groningen. Samen met mijn vriend bedachten we alle escape rooms én maakte we ze ook zelf. Al snel was het een mega succes en kon ik uitbreiden met méér escape rooms en services. Zo had Escape Time ook Virtual Reality escape rooms, had ik personeel in dienst, werkte ik samen met bedrijfscoaching en organiseerde ik blind dates.

Gedurende deze tijd, had ik ook 2 andere bedrijven ernaast. Want het ondernemen beviel mij wel. :) Ik had een onderneming als netwerkmarketeer en ik beheerde social media kanalen voor verschillende bedrijven.

Maar toen eenmaal corona en de lockdown uitbrak, heb ik het moeilijke besluit genomen om te stoppen met Escape Time.

Mijn bedrijf, mijn kindje (zo voelde dat op dat moment), begonnen we te slopen en zag ik voor mijn ogen verdwijnen. Wat was dit zwaar! Niet alleen fysiek, maar ook mentaal had ik het even moeilijk.

De tijd erna ‘moest’ ik van mijzelf iets ondernemen, want ik ben immers een ondernemer. Ik begon toen een webshop in dekbedovertrekken en ook dat werd al snel een succes. Het maakte me alleen niet gelukkig. Ik had hier namelijk niet het ‘face to face’ contact dat ik wel bij Escape Time had. En dat miste ik.

Ik besloot toen om terug te gaan in loondienst. Zodat ik het contact met mensen weer had. Ondanks dat het een leuke baan was, dacht ik op mijn 3e werkdag “wat doe ik hier? Waarom ben ik niet aan het ondernemen?”

Het werken in loondienst had ik nog een tijdje doorgezet. Zodat ik in ieder geval kon werken met mensen om mij heen, ervan leerde én ik op mijn gemak goed kon nadenken wat ik nou eigenlijk echt wilde.

Opeens wist ik het. Ik wil vrouwelijke ondernemers zoals jij helpen, inspireren en motiveren om hun dromen waar te maken. Ik wil ze helpen om hun bedrijf te laten groeien via Instagram. En waarom Instagram? Nou, ik heb social media kanalen beheert voor verschillende bedrijven. En ook daar gingen mijn ondernemers vlinders meer van kriebelen.

Daarnaast kreeg ik gedurende de tijd dat ik aan het ondernemen was, vaak vragen van andere ondernemers of ik tips kon geven over Instagram. En dit deed ik dan ook met plezier.

Dus, toen ik aan het nadenken was over wat ik echt wil. Kwam het idee in mij op om het ondernemerschap te gaan combineren met Instagram. Zodoende heb ik mij ontpopt tot Instagram coach.

Het is mijn missie om vrouwelijke ondernemers te helpen om hun toffe onderneming te laten groeien op een organische manier via Instagram. Zodat zij meer tijd overhouden om de dingen te doen die ze echt leuk vinden.

"If you can dream it, you can do it!"

Mensen die mij echt goed kennen weten dat ik:

· Een enorme dierenvriend ben. Ik heb vroeger 2 konijntjes en een papegaai gehad. Als ik dieren op straat zie, dan praat ik tegen ze. :)
· Enorm van sushi en chocolade houd. Je mag mij er ook voor wakker maken.
· Een spellengek ben. Ik speel dan ook elke dag een spel. Speel ik geen bordspel, dan speel ik wel online. Speel ik geen escape room, dan zit ik te puzzelen in een puzzelboekje.
· Een enorme droge humor heb. :)
· Een zwak heb voor leuke notitieboekjes. Ik probeer ze ook allemaal te gebruiken, maar mijn kast begint wel vol te raken.
· Enorm gemotiveerd wordt door goede quotes.

Ik ben enorm benieuwd naar jou!
Wat is jouw verhaal en wat triggerde jou om mijn verhaal tot het eind te lezen? :)
Deel het in het formulier hieronder.
Ik reageer op werkdagen binnen 24 uur.

Bedankt, ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Contact